Nu har denna fjompen lämnat mig och åkt tbx till sitt kära LA. Vi hade verkligen en amazing och helt lagom tid här! Lagom mycket sol, lagom mycket äventyr och såklart lagom mycket chill. Nu vet vi inte när vi ses nästa gång. Eller vart det blir vi ses. Men att vi ses vet vi ju iaf! Du är bäst Amanda! Kraaaaamis

Kommentera 0
Lördag 28 januari : SUP, mermaid cave, stranden & Priscillas bday
I lördags så hade vi egentligen planerat att hikea med Irene som jag hikeade med innan, men på fredagen pratade vi med Stacy och hon sa att det finns en snubbe i Waianae som lär ut SUP gratis och han hade en lektion på lördagen så vi bestämde oss för att göra det istället - SÅ BRA! Uncle George berättade sin story som va riktigt bra, coolt att höra om allt som hänt i hans liv och hur Gud verkligen visade honom på rätt väg så att han kan använda något han älskar och ge till andra. Man blev väldigt inspirerad! Sen hade han en snabb genomgång om hur man kommer upp på brädan osv. Så hans story va i ca 45 min och sen en genomgång på 5-10 min haha, sen sa han bara "and off you go!" så fick vi klara oss själva. 
 
Haha han fotade när vi va iväg, kanske inte jättenice bilder men väldigt kul att ha!
 
1. Checka "Bay of Dreams" på FB!!          2. Hahahah bästa bilden ändå. Amanda har en koversation med sin paddel precis framför stenarna...             3. Åh denna ön. SÅ FINT! 
 
Efter vår SUP-lektion och ca 1,5hrs ute på vattnet så tog vi bussen upp till the Mermaid Cave. Tredje gången för mig haha. Denna gången var perfekt!! ÅH! Vi hade turen att komma dit när en hjälte va där med en stege, så vi klättrade ner och hade photo session med lite annat folk haha.
 
Som sagt, massa bilder. Men åh så underbart <3 Vattnet (och allt) va perfekt
 
Kolla liksom! Lyckades dock skrapa upp mina knän lite, dom som redan är asfula med megastora blåmärken haha. Aja, så himla värt det!
 
När snubben med stegen skulle åka därifrån så skyndade vi oss upp och sen gick vi bort till stranden som ligger precis bredvid. Lovely!
 
Så skönt med lite moln oxå haha. Tillräckligt varmt ändå. Fotade ju där oxå såklart
 
Sjukt fina bilder osv...
 
Vi gick till Subway och käkade lunch/middag innan vi gick och köpte blomma osv till familjen.
 
Och sen gick vi bort till the Fryers igen en snabbis för att säga grattis till Priscilla!
 
Blev ju såklart lite mys och bus med denna pluppen oxå!
 
Åh!
 
1-2. Hahha.              3. Älskar min blick. Ser SÅ trött ut. Behövde verkligen den kaffen haha.
 
Sen satte vi oss ute och tittade på solnedgången och fotade lite mer.
 
1. Och lite mer...       2. Haha lilla Abraham tog Aloe Vera på mina brända ben.          3. Och han sjöng en sång om mina ben som typ gick såhär "dallrande ben, dom kommer dallra i hundra år, vi kan mata 100 män med dom är dallrande benen" samtidigt som han trummade rätt så våldsamt hahah. Tur för honom att han är så söt....
 
 
Söndag 29 januari : Ko Olina & North Shore!
1. Igår kom verkligen tröttheten ikapp, helt stört trött... Skippade kyrkan för att dom hade stängt av en motorväg så vi hade behövt åka så himla tidigt och det kändes bara som att för stor del av dagen skulle försvunnit, sista dagen me Amanda dessutom.         2. Vi hade tänkt åka och snorkla vid Electric Beach men när vi läst på lite mer så märkte vi att det visst va för mer erfarna snorklare..               3. Så vi tog en chill morgon.
 
Och lekte lite med deras söta hund!
 
Sen tog vi bussen bort till Ko Olina! Men Emma hade nämt att det fanns en "Secret beach" vid lagunerna så vi hörde av oss till Stacy om vart den va och asså wow. Man gick in i en liten djungel haha och sen kom man först till en strand men det va mest bara familjer så vi kollade vänster och testade att gå dit....
 
...vi fick klättra lite på stenar men SÅ VÄRT.
 
Ärligt! KOLLA!!
 
Det va helt sjukt. Vattnet va jättegrunt men då kunde vi ju se alla fina fiskar så det va riktigt nice.
 
Där låg vi i några timmar och bara hade det gött.
 
Sen gick vi till den lilla marketen och köpte lunch innan vi blev upphämtade av familjen (mamma Stacy, pappa Steve, äldsta dottern Hannah och yngsta dottern Emma) för att åka upp till North Shore!
 
Woooho! Haha ser verkligen ut som att jag är så himla mkt större än Amanda, mitt lilla barn. Första stoppet va Haleiwa-skylten.
 
Andra stoppet va dom kända Instagram-vingarna. Amanda lyckades få amazing ljus!!
 
Tredje stoppet va familjens favorit-kaffe.
 
1-2. Väligt hipster ställe och gott kaffe.           3. Vår ride.
 
Fjärde stoppet va Haleiwa bowls där Amanda och jag delade en acai bowl. Mmmmm <3
 
Sen åkte vi till en strand där vi hoppades på att få se turtles, men som vanligt så fanns det inga...
 
Så vi åkte till en till haha. Här är stranden dom har surftävlingen "The Eddie", och även stranden som är med i filmen Soul Surfer.
 
1. Sen åkte vi hemåt, ca en timmas biltur. Föräldrarna köpte godiset Swedish fish som är gjort i Kanada...         2-3. Dom köpte även grejer till sushi så vi gjorde våra egna California rolls!
 
Jag försökte oxå såklart.
 
Blev ändå väldigt mkt bättre än jag trodde haha. Och gott såklart!
 
Sen chillade vi mest bara eftersom vi skulle åka neråt dagen efter, idag, eftersom Amanda skulle flyga tillbaka till LA. Just nu sitter hon på planet och väntar på att det ska lyfta. Jag ska sova hos Lexi min sista vecka här på Hawaii. Ska bli riktigt lugnt och skönt. Dom har pool här så blir nog mkt tid där + i soffan framför Netflix haha.
Kommentera 1
Torsdag 26 januari : Stranden, shave ice, malasadas, hula & Cheesecake Factory
1. Alltid lika taggade på morgonen...        2-3. Utsikten från vårt airbnb i Waikiki.
 
Vi tog en lyft (hade fått $5 off i 10 rides så åkte massa rides superbilligt) ner till en strand som va sjukt mkt mer tom än mitt i Waikiki, skönt!
 
1. Mitt fina blåmärke!          2-3. LIVET
 
1-2. Efter några timmar på stranden åkte vi hemåt men stannade vid Safeway ist. Köpte shave ice på det bästa stället nere i Waikiki, va lite sådär faktiskt... Men det va asgott med nåt kallt!         3. Köpte lite nödvändiga groceries på Safeway, inkl "large (h)ass avocados"
 
Gick även till Leonard's och köpte mig två malasadas, YUM! 
 
Sen gick vi hem och käkade och gjorde oss i ordning för att ha photo shoot med våra fake leis haha.
 
Hittade lite olika väggar att fotas vid
 
När vi tagit ca 100 bilder gick vi upp och hämtade väska + en tunn tjocktröja och åkte ner till Waikiki.
 
Där skulle vi gå på en gratis hula show. Inte så lätt att hitta sånna så det tog lite googlande haha. Men hittade en som faktiskt va flera dagar i veckan mitt på stranden! 
 
Dom hade verkligen tryckt in massa traditionella grejer, blåsande i snäcka (som garanterat kallas nåt annat), tändande av fackla, spelande av ukulele, Hawaiian sång & såklart hula dancing.
 
Sjukt gammal tant som satte sig på sin rullator och började spela ukulele och sjunga. Hula dansarna va riktigt bra! Kul att se.
 
Vi gick innan allt va klart, kändes lagom att dra när dom började ta upp folk ur publiken som skulle få dansa haha. 
 
Finaste solnedgångarna asså!
 
Vi gick och hämtade en blipp på Cheesecake factory och gick runt i affärerna lite innan det va vår tur. Vi beställde in en cheesecake (S'mores!!!) och en avocado toast att dela på och sen varsin drink såklart.
 
Sen satte vi oss på stranden en stund och bara hade det gött!
 
Blev lite snapchat när vi kom hem sen oxå hehe.
 
 
Fredag 27 januari : Upp till Waianae (+ hike i solnedgången)
1. Här är rummet vi hade på airbnb, sängen va skönare än det ser ut haha. Och för $100 var för 4 nätter så va det fett värt!            2. Vi tog en Lyft up till Waianae men en driver som klagade på trafiken hela vägen typ, yay... (ca 1,5hrs). Men han va ändå schysst så det va la okej.            3. Vi kom fram till detta rummet sen! Asså wow!
 
Vi gick och köpte dinner i den lilla affären och sen gick vi tbx hem till detta. Tog även en sväng bort till the Fryers, som jag bodde med innan, och sa hej. Uppskattat!
 
1. Haha dom försökte träna hunden... Gick sådär.              2-3. Vid fem-ish gjorde vi oss i ordning för att gå på en hike i solnedgången.
 
Standard-hiken här uppe i Waianae haha. Tredje eller fjärde  gången på bara denna resan.
 
Sjukt jobbigt med den varma luften även fast solen gått ner rätt långt...
 
Vi kom up dit rätt perfekt tid iaf!
 
Så fint!!
 
Satt och chillade där uppe tills det blivit hyfsat mörkt.
 
1. Men vi hann ner innan det mörknat helt, vilket va skönt.         2. Kom hem och såg denna läskiga dockan i trappan...         3. Alltid kul att kolla varandra snapstories och se hur hemsk man ser ut haha.
 
Kom hem till en hund som va superglad för attention eftersom familjen va iväg. Sen hade vi en härlig kväll utan planer, räckte med en hike sent på kvällen ;) 
Kommentera 0
Visa fler inlägg